10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 23:37
Medemblik Actueel.

Budoschool Takken/Shi-Sen-Do grossiert in prijzen tijdens Open Midden Nederlandse Jiu Jitsu Kampioenschappen

Opperdoes – Dit weekend vonden de Open Midden Nederlandse Jiu Jitsu Kampioenschappen plaats in Nijmegen. Dit toernooi, welke valt onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, is een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap en deze keer waren er ook jiu jitsuka’s uit heel Europa actief. Jiu Jitsuka’s zijn all-round zelfverdedigingssporters die judo, karate en aikidotechnieken beheersen.

De Budoschool uit Opperdoes heeft goede zaken gedaan en heel veel duo’s verschenen op het podium en werden er de nodige punten voor het NK verdiend. Gemakkelijk ging dit zeker niet want de concurrentie uit o.a. België was zeer fors en een aantal duo’s sneuvelden al direct in de voorronde van het knock-out systeem. Van de 19 ingeschreven duo’s wisten er maar liefst 14 duo’s een podiumplaats te bemachtigen.

 

 1. Eady Roelandschap & Job Weel:         1ste plaats in Mix-competitie aspiranten
 2. Romée Paardekooper & Nienke Pronk: 1ste plaats in dames competitie junioren
 3. Liv Beezemer & Fenno Uijldert:           2e plaats in mix competitie senioren
 4. Emma Druijf & Anne Laan:                 2e plaats in dames competitie junioren
 5. Floyd Knijn & Fenno Uijldert:              2e plaats in heren competitie senioren
 6. Noah Rolvink & Kuba Trochimowicz:    2e plaats in heren competitie aspiranten
 7. Ryan Metselaar & Maartje Monas:       2e plaats in competitie onder de 10 jaar
 8. Juul Dekker & Alisha Sharojkina:        2e plaats / dames onder 12 jaar
 9. Famke Monas & Kelsey Kip:               3e plaats in competitie onder de 10 jaar
 10. Anna Bakker & Sophie Wilbrink:       3e plaats in dames competitie aspiranten
 11. Ciska Niemeijer & Frank Bekers:      3e plaats in mix competitie senioren
 12. Isaak Weel & Jochem Bos:              3e plaats / heren – jeugd onder 12 jaar
 13. Marisol Selders & Xanne v. Houwelingen: 3e plaats / dames onder de 12 jaar
 14. Dirk & Lau Manshande:                    3e plaats in heren competitie onder de 10 jaar

Hoofdcoach Robert Takken gaf na afloop supertrots te zijn op de sporters, de enthousiaste supporters en het begeleidingsteam. “We zijn inmiddels de best scorende jiu jitsu school van Nederland maar ondanks de prachtige resultaten zie ik wel degelijk veel ruimte tot verbeteringen en deze moeten het komende seizoen ook zichtbaar gaan worden. Zo hebben wij vandaag 2x goud laat liggen en op internationaal niveau komen wij op sommige vlakken nog te kort. Dit is ook de reden dat wij met een select team hebben ingeschreven voor de Open German en dat ons hele team ook actief zal zijn bij de Open Antwerpse Kampioenschappen. Kortom, we mogen (heel) trots zijn maar onze ogen zeker niet sluiten voor de tekortkomingen die ik ook wel degelijk heb gezien. Andere scholen zouden hun vingers aflikken bij dergelijke resultaten maar wij hebben een duidelijke internationale ambitie en daarin moeten wij echt nog fors aan de slag.” 

Reageren via facebook