Medemblik Actueel.

Algemeen

Spontane actie voor vluchtelingenkinderen door leerlingen van obs de Meridiaan Medemblik

Medemblik – De lessen van Nieuwsbegrip over de vluchtelingenproblematiek in Europa waren voor leerlingen van openbare basisschool ‘de Meridiaan’ in Medemblik aanleiding om een spontane inzamelingsactie te starten voor vluchtelingenkinderen. Uiteraard speelde het team hier meteen op in en kregen de kinderen steun bij het uitvoeren van deze actie

Dankzij een hulpvaardige ouder hebben alle kinderen een rugzakje gekregen, met het vrijblijvende verzoek aan ouders, verzorgers om deze te vullen met specifieke kinderspullen zoals stiften, kleurplaten, stickervellen, haarspeldjes, autootjes etc.. Duidelijk geen levensmiddelen en knuffels.

Verder stoppen de kinderen een persoonlijke kaart met een foto of lieve boodschap bij hun cadeautjes.

Inmiddels zijn de eerste gevulde rugzakjes ingeleverd en lijkt dit initiatief een schitterend resultaat te gaan worden. Eigenlijk dus kinderen voor kinderen!

Reageren via facebook