Schaakvereniging de Pionier – het gevecht om de beker is weer begonnen

Abbekerk – Vorige week hebben we het schaakjaar geopend en we hebben uiteraard de bekers uitgereikt, maar 2 mensen waren er niet die in de prijzen vielen maar die zijn of worden door Arnold Velthuis zelf bezorgt.

Voor diegene die niet meer helder op het netvlies hebben wie wat gewonnen heeft, hier nogmaals de uitslagen.

In de interne competitie leek het eerste gaan tussen Toine Molenaar en Lukas Boots, maar in de loop van het seizoen viel Toine wat terug, zodat op 1 weer staat, met glans en glorie, Lukas Boots. Voor hem de 1e prijs en weer een plaatje op de beker, ik geloof dat het er nu 6 zijn!

Op 2 staat Arnold Velthuis en die heeft er echt veel moeite voor moeten doen. Bijzonder verrassend is de 3e plaats die voor Theo Laan is. Hij wordt nu met meneer aangesproken en het jongste lid schuift zijn stoel aan.

Maar nu het snelschaken in het seizoen 2014-2015.

Op de 1e plaats staat Gerco Stapel en dat is eigenlijk geen verrassing, want Gerco kan verdraaid goed en mooi schaken, maar door zijn werk haalt hij de 30 partijen niet. Het bestuur overweegt om met zijn werkgever te gaan praten en wij weten dat die werkgever positief tegen het schaken aan kijkt, maar ja dan moeten we wel naar Beverwijk.

Op 2 is geëindigd Toine en de insider had hem al op 1 gezet. Op de 3e plek, eigenlijk niet verrassend Arnold! Geen eendags vlieg maar een consistent schaker (2 bij “gewoon” en 3 bij “snel” schaken).

Nu de uitslagen van de normale schaakavond. Theo – Kees Haakman, Theo ging met het volle punt naar huis en Kees zei dat hij volgende week niet komt, maar dat heeft niets met elkaar te maken. Lukas – Gerco was een uitputtingsslag, zodat een ieder zich tevreden stelde met een halve punt.

Die halve punt kregen ook Klemens Schäffer en Dale Neijzing en de vraag ligt open of Dale nu beter speelt of dat Klemens het wat rustiger aan doet. Het laatste 2-tal was Victor Groeneveld en Jouke van Groningen. In aanvang een gelijkwaardige partij, compleet met hooivork (jargon), maar Jouke van Groningen zag een lepigheidje over het hoofd en kon even later dat hoofd in de schoot leggen.

Na afloop nog wat partijen gesnelschaakt en gelukkig ben ik die uitslagen vergeten. Wat u niet vergeten mag, wij zoeken nog leden, dus grasduin in uw familie en wijs ze op de gezelligste club van de gemeente Medemblik.

Meer weten? Mail vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.