Stuurgroep ‘Tegenwind Turbinelocaties in de linten’.

Medemblik – De motie van PWF over het aanspannen van een civiele procedure naar de initiatiefnemers van het windpark Westfrisia is aan genomen met 17 stemmen voor! Het CDA en D66 stemden tegen de motie.

Het college met wethouder Tigges gaf een negatief advies over civiele procedures. De bestuurlijke route moest maar eerst genomen worden, was zijn mening. Maar de bestuurlijke route ( de PIP procedure) is een gelopen race, is de mening van de Provincie NH zelf. Daar hoeven de inwoners van Zwaagdijk oost niet meer op te hopen.

Wethouder Tigges had overleg gehad met de juristen van de gemeente Medemblik
Maar hij moet overleg gaan plegen met Jan Veltman, Amersfooort, de landelijke topadvocaat over Windturbine zaken. Dat stond nu juist in de motie…..

De raad gaf aan dat hij moest gaan overleggen met Veltman. Uiteindelijk zegde hij het toe: maar het zou een breed overleg zijn en niet alleen gaan over civiele procedures.
PWF is tevreden met de bijval vanuit de raad voor de bewoners van Zwaagdijk Oost. Niet tevreden met de afwijzende stem van het CDA en D66. Want het is 5 voor twaalf voor de bewoners.

Het CDA gelooft niet in civiele procedures, daarom stemden ze tegen. Jan Veltman, advocaat gelooft er -gelukkig voor bewoners van Zwaagdijk Oost-, wel in.
D66 stemde tegen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.