17.2 C
Medemblik
26 mei 2020 14:02
Medemblik Actueel.

Rabo Dikke Banden Race Medemblik

Medemblik – 20 September is het weer zo ver. Dan is er weer een Dikke Banden Race op de zondag van het draverij weekend in Medemblik. In de Rabo Dikke Banden Race gaan de kinderen van de basis school met elkaar de strijd aan op een gewone fiets, een mountainbike of een citybike. Dit jaar zijn er in elke leeftijdscategorie cadeaubonnen van een speelgoed winkel te winnen. De verschillende categorieën zijn 7 en 8 jaar, 9 en 10 jaar, 11 en 12 jaar.

In een rondje tussen de dranghekken door het centrum van Medemblik en met de aanmoedigingen van het publiek voel je je al snel een echte wielrenner. De jongste groep rijdt 2 rondjes, de middelste groep 3 en de oudste groep 4. Het eerste rondje wordt rustig gereden. Een motorrijder bepaald daarin het tempo.

Voor de veiligheid zijn er helmen beschikbaar die voor de kinderen wordt afgesteld. Alle deelnemers ontvangen een bon om een ijsje te halen bij Don Gelato en mogen het shirt van de Rabobank houden. De Rabo Dikke Banden Race is een prachtige ervaring voor alle kinderen die gewoon is een keer willen proeven wat het is om de weg voor jou alleen te hebben. Geen auto’s op de weg en lekker crossen. Misschien ben jij wel de nieuwe Tom Dumoulin!

De wedstrijd begint om 10:45. Inschrijven kan via rondom.net. Tot de 20ste.

Reageren via facebook