25.2 C
Medemblik
10 augustus 2020 23:36
Medemblik Actueel.

Noord-Holland-Noord straks onbewoonbaar door de honderden windmolens?

Regionieuws – Niet alleen bij ons speelt de problematiek van de megawindmolens maar ook bij onze noorderburen in Hollands Kroon loopt de spanning in snel tempo op.

Tweehonderd meter hoge koelkasten die je dag en nacht lastig vallen. Zo omschrijft een inwoner van Middenmeer de ruim honderd windturbines die in Windmolenpark Wieringermeer moeten komen. Omdat Den Haag projectleider Nuon een belangrijke subsidie heeft toegekend, lijkt de komst van de gevreesde turbines een stap dichterbij,schrijft onze nieuwspartner RTV NH.

De nieuwe windturbines worden een stuk dichterbij de bebouwde kom geplaatst dan de huidige windmolens.  Veel omwonenden vrezen dan ook geluidsoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat de waarde van hun woningen daalt. “Boerderijen zijn sowieso al moeilijk te slijten, maar mijn vraagprijs is al met een ton gezakt.” 

Als laatste strohalm hebben de omwonenden een advocaat in de arm genomen. Ze hopen daarmee te bereiken dat de Raad van State alsnog een streep door de plannen van Nuon zet. Begin volgend jaar doet de Raad uitspraak.

Deze tweehonderd meter hoge windmolens zullen ook in Medemblik zeer goed te zien zijn en ook bij ons de horizon danig vervuilen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?