Moskee-bestuur boos op CDA, geen parkeerplaatsen wel betalen.

Medemblik – Het bestuur van de moskee in Medemblik overweegt de stap naar de rechter te gaan maken toen donderdagavond tijdens de raadsvergadering duidelijk werd dat de motie van het CDA een meerderheid zij krijgen in de gemeenteraad. In deze motie werd het college opgeroepen om geen parkeerplaatsen te creëren en om de skatebaan te laten liggen waar hij nu ligt. Maar de moskee moet wel 30.000 euro storten in het parkeerfonds en de gemeente moet 10.000 euro gemeenschapsgeld storten in het parkeerfonds.

Vooral het laatste zette kwaadbloed bij Mark Raat van de VVD. Die vindt het onbegrijpelijk dat de moskee voor iets moet betalen wat er niet gaat komen. Raat noemde de gemeente zelfs een onbetrouwbare partner als het gaat om de overeenkomst met de moskee.

Twee weken geleden bleek tijdens de raadsbrede commissievergadering nog dat men unaniem was om geen parkeerplaatsen te gaan aanleggen en ook de skatebaan daar te laten liggen waar hij nu ligt en hoe anders is het nu.

Mark Raat had geen goed woord over voor het voorstel van het CDA. ,,Hoe kun je geld vragen voor iets dat niet wordt geleverd en dan ook nog eens 10.000 euro gemeenschapsgeld erin steken, geld dat nooit meer terugkomt. De gemeente laat nu duidelijk blijken een onbetrouwbare gesprekspartner,” aldus Mark Raat(VVD)

Silva Visser van de ChristenUnie was het grotendeels met de VVD eens, ,, creër geen ‘koelkastparkeerplaasten, en het is natuurlijk onzin dat als er geen kosten zijn deze ook niet te hoeven worden betaald door de moskee.”

PW2010 riep op om dan nog maar eens heel goed naar de werkbaarheid van de parkeerverordering te gaan kijken. ,,Het is niet van deze tijd als bedrijven of instellingen moeten betalen voor iets wat er toch nooit gaat komen,” aldus de fractievoorzitster van PW2010.

Direct nadat het duidelijjk werd dat de motie van het CDA was aangenomen spraken wij met een paar bestuursleden van de moskee en die waren zachtjes gezegd niet blij en lieten ons weten dat zij vandaag contact gaan opnemen met hun advocaat om te kijken welke juridische stappen er genomen kunnen worden. ,, Als wij nu wel 30.000 euro moeten betalen dan zorgt de gemeente er ook maar voor dat de parkeerplaatsen er wel komen en moet de skatebaan ook worden verplaatst, anders kunnen wij net zo goed deze 30.000 euro in het water gooien dan is het ook weg en zien wij er niets voor terug.”

De wethouder liet weten dat hij zich moet houden aan de parkeerverordering die geldt in de gemeente Medemblik, maar diverse raadsleden liet al doorschemeren dat deze dan maar moet worden aangepast.  Op onze vraag hoe het college denkt over de mogelijke gerechtelijke stappen tegen deze beslissing door het moskee-bestuur kon de wethouder nog geen reactie geven. ,, wij zullen eerst moeten afwachten welke stappen de moskee gaat ondernemen en dan pas zullen wij gaan beslissen hoe te handelen,” aldus de wethouder.