Medemblik Actueel.

Algemeen

Het leed dat tractors op de N239 heet

Medemblik – Sinds de renovatie van de N239 (Medemblik naar de A7) rijden er met grote regelmaat tractors over de N239 vanuit Opperdoes richting de afslag Twisk en vanuit Twisk weer richting Opperdoes.

Voorheen konden de tuinbouwers door de gat in de dijk ter hoogte van Twisk simpel weg de N239 oversteken en zo richting Twisk rijden. Nu moeten ze over de rotonde door Opperdoes naar Twisk rijden wat velen dus niet doen omdat het een behoorlijk stuk omrijden is. Op de N239 geldt een rijverbod voor o.a. tractors maar daar hebben de boeren dus lak aan.

Levensgevaarlijke situaties

Door de tractors op de N232 ontstaan er met enige regelmaat levensgevaarlijke situaties door inhalende auto’s die nog net snel even de landbouwvoertuigen voorbij willen rijden, dit vaak met boze tegenliggers tot gevolg.

Dichten gat in de dijk grote gevolgen verkeersveiligheid

Door het dichten van de oversteek Wieringermeer – Twisk is de verkeersveiligheid op de N239 fors minder geworden. Vooral nu wij de de donkere dagen tegemoet gaan neemt de kans op ongevallen fors toe.

Piet Ligthart (CDA) hoort er van op en gaat het college vragen of zij met de Provincie in overleg kunnen gaan om dit probleem op te lossen. Handhaven door de politie is een oplossing, de boetes zijn niet mals voor dit soort overtredingen.  Ligthart zegt verder dat het absoluut onwenselijk is dat tractors zich op deze weg bevinden. De N239 is een druk bereden weg en als zich daar dan langzaam verkeer op gaat bevinden lopen de andere deelnemers aan het verkeer grote risico’s als ze voorbij deze tractors willen.

Reageren via facebook