Medemblik Actueel.

Rechtbank

Oud-Enkhuizense gifmengster moet zich verplicht psychologisch laten onderzoeken

Regionieuws – Ada S.(53) moet zich van de rechter in Amsterdam verplicht laten onderwerpen aan een psychologisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Het vorige rapport is ruim een jaar oud en voldoet daarom niet meer volgens het O.M.

S. is veroordeeld tot 20 jaar cel wegens een gifmoord op haar 2e echtgenoot Tjipke van der Ploeg uit Franeker in 2012.  Vlak voor zijn dood sloot ze nog snel een levensverzekering ter waarde van 250.000 euro af waarbij zij de handtekening van haar echtgenoot vervalste. Nog geen jaar later stak ze het huis van haar nieuwe vriend in de brand.

Maar het O.M verdenkt haar ook van moord op haar eerste echtgenoot Ruud Konijn. Deze werd plots ernstig ziek maar zij weigerde om medisch hulp in te schakelen waarna hij overleed.  De rechter sprak haar voor dit delict vrij wegens te weinig bewijs. Het O.M besloot daarom in hoger beroep te gaan en wil haar ook veroordeeld zien worden voor de moord op haar eerste echtgenoot.

Het O.M eist naast de gevangenisstraf ook TBS met dwangverpleging vooral omdat S. pertinent weigert om met psychologen en psychiaters te praten.

Het vreemde aan alles is, is dat de vrouw zegt niet gewend te zijn aan het gevangenis leven en daarom besliste het hof dat de vrouw niet hoeft te worden opgenomen.

De advocaat van de vrouw eist een pathalogisch onderzoek naar de oorzaak van het overlijden van haar 2e echtgenoot. Uit onderzoek moet dan blijken of de man wel of niet is overleden aan een combinatie van codeïne, morfine en slaapmiddelen, medicatie waar .S gezien haar beroep als verpleegster gemakkelijk aan kon komen.

Het proces zelf zal medio februari 2016 van start gaan. En zal drie dagen gaan duren.

Reageren via facebook