23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 04:55
Medemblik Actueel.

Bedrijven Nibbixwoud slaan handen ineen voor eigen glasvezelnetwerk.

Nibbixwoud – Het met oprichten van een werkgroep heeft een grote groep ethousiaste ondernemers op het bedrijventerrein in Nibbixwoud besloten om te gaan onderzoeken of het mogelijk is om het bedrijventerrein in Nibbixwoud van een eigen glasvezelnetwerk te gaan voorzien.

Zeker 10 tot 15 bedrijven op het terrein gaven vanochtend in het gemeentehuis van Medemblik aan zeer geïnteresseerd te zijn in glasvezel als netwerk voor internet.

De meesten maken nu nog gebruik van ADSL of SDSL maar zijn daar niet meer tevreden over. De huidige tijd vraagt hogere snelheden van het netwerk en zeker met ADSL is dit niet te verwezelijken.  Ook werd er gekeken naar een verdere uitbreiding van het Ziggo netwerk wat al aanwezig is op een deel van het bedrijventerrein in Nibbixwoud, Westerspoor maakt al gebruik van een Ziggo aansluiting. Maar om ook Overspoor erbij te trekken is een investering van vele tienduizenden euro’s nodig. Ziggo laat weten om zelf 42000 euro te investeren en daarnaast moeten dan de bedrijven zelf ook nog eens vele duizenden euro’s investeren.

Glasvezelnetwerk

Een veel betere en meer betaalbare optie is dan al snel een glasvezelnetwerk in eigen beheer aanleggen. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is goedkoper dan een coaxnetwerk van Ziggo, de snelheden die gehaald worden liggen hoger bij een glasvezelnetwerk dan bij een coaxnetwerk als die van Ziggo. Coax kan nu tot maximaal 500mbits terwijl glasvezel tot vele malen hoger kan gaan.

Om dit nu te kunnen gaan realiseren is er vanochtend tijdens de bijeenkomst besloten dat er een werkgroep gaat worden opgericht, in deze werkgroep nemen vertegenwoordigers van de bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein plaats, de gemeente Medemblik en deskundigen op het gebied van glasvezelnetwerken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?