Opperdoes start voetbalcompetitie met winst op Zaanlandia

Opperdoes – Het nieuwe seizoen is begonnen. Een seizoen met andere gezichten. Niek Sijm overgekomen van Wieringermeer, Jan Ploeg jr. terug uit Volendam Wim Zwaan en Klaas Stam als deeltijd begeleider. Kevin Grent vertrok naar Zwaluwen ’30 en verzorger Harry Hooiman maakte plaats voor Michel Kappelhof uit Medemblik. Tot zo ver het administratieve gedeelte.

Het seizoen begon tegen promovendus Zaanlandia, een ploeg die voor Opperdoes een onbeschreven blad was. Opperdoes startte goed aan de wedstrijd. Het zette de thuisploeg direct vast en dit leidde tot wat kleine kansjes voor Niels Putting en Frank Boersma. De ploeg stond ver naar voren en dwong Zaanlandia flink naar achteren. Het gevaar daarvan was dat de counter dreigde. Die kwam 1 keer en een Zaanse aanvaller leek alleen op Jan Ploeg af te gaan. Niek Sijm bewees zijn meerwaarde door via een perfect uitgevoerde sliding de doorgang te stuiten.

De waarschuwing was gegeven. Opperdoes nam die ter harte en gaf in het vervolg wat minder ruimte weg. Aanvallend bleef het dreigend. Zo kwam het al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 12e minuut kreeg de goed spelende Tamo Karpetian de bal op de linkerkant. Hij speelde zich vrij en behield keurig het overzicht en bediende Boersma op maat en deze ronde bekwaam af. Niet veel later aan de rechterzijde de goed gegeven bal van Marijn Putting op broer Niels en die rondde in 2 instanties af. 0-2 binnen 20 minuten. Een prachtige start en het wachten was in deze fase op meer. Daar was wel gelegenheid voor maar gebeurde niet. Het laatste gedeelte van de 1e helft werd rommeliger en door opportunistisch spel van de thuisploeg kwam het nog een aantal keer tot hachelijke situaties voor het Opperdoes doel. De stand veranderde evenwel niet en zo werd 0-2 ook de ruststand.

De 2e helft was van een matig gehalte. Het spel bleef rommelig en Opperdoes ging teveel met Zaanlandia mee. Het surplus aan snelheid en technische vaardigheden werd niet benut. Het spel was te smal en zodoende hoefden de spelers van Zaanlandia niet zoveel meters te maken. De bal bivakkeerde zodoende hoofdzakelijk in het middelste gedeelte van het veld en daar was het natuurlijk het drukst. De ruimtes die er wel degelijk lagen werden door Opperdoes tekort benut, en zo liet het de kansen liggen om via snelle uitbraken de wedstrijd op slot te gooien.

Toch bleef Opperdoes relatief gemakkelijk overeind maar bracht het zichzelf in de 83e minuut in de problemen. Marijn Putting in het eigen strafschop gebied verzuimde de bal weg te werken of terug te leggen op Ploeg. Ging op avontuur en verspeelde de bal en hield vervolgens de tegenstander vast. Strafschop en deze werd raak geschoten. Scheidsrechter Ter Hoeve floot evenwel daar de bal door de stevige wind was gaan rollen.

De herkansing werd op de lat geschoten en kwam Opperdoes goed weg. Het kwam ook nog in overtal situatie te staan na een grove charge van een Zaanse verdediger op Karpetian. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde direct rood. Vlak daarop kon een andere Zaanlandia na zijn 2e gele ook inrukken en maakte de prima ingevallen Ard Rustenburg er 0-3 van. De 0-4 van Jay Jay Beemsterboer werd nog om onbegrijpelijke reden terug gefloten voor buitenspel.

Zo pakte Opperdoes de volle winst in een goed half uur . Een goede start derhalve die volgende week in de thuiswedstrijd tegen D.Z.S. een vervolg kan krijgen. Aanvang 14.30 uur.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.