17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 18:03
Medemblik Actueel.

Statenleden Noord-Holland krijgen de wind van voren van Stuurgroep Tegenwind

Medemblik -De commissie RWW van de provincie vergadert op 14 september 2015 over de agenda wind op land. Wij hebben daarom de bijlage (een open brief) aan de Statenleden en lokale politici gestuurd met de volgende toelichting;

De brief geeft achtergrondinformatie voor de Statenleden (en lokale politici) die 14 september in de ochtend naar Medemblik reizen en daar middels een rondrit kennis nemen van de locaties en de bezwaren vanuit de gehele lokale politiek/ bestuur en een groot deel van de inwoners in de betreffende dorpen via de‘Stuurgroep Tegenwind Megaturbines in de dorpslinten’. Zij zullen ook het effect van de ‘Ambtenaar’ op de stad Medemblik aanschouwen.

Wij zien dit bezoek als een belangrijk markeringspunt naar finale besluitvorming. Daarvoor moeten politici goed weten maar soms ook ervaren (trachten te begrijpen) waarop reacties op hun voornemens zijn gebaseerd. Dat is dan met het werkbezoek en de informatiestromen een uitgelezen moment.

Het is voor ons (Stuurgroep) reden om deze ‘open brief’ nu via u aan hen (tijdig) te versturen met onze bezwaren voor zowel de huidige zoeklocaties (die met de 600 metergrens feitelijk al ongeschikt zijn gebleken) als het Westfrisia park dat er volgens de provincie juist nog een schepje bovenop moet doen terwijl dat ook in de eigen provinciale gelederen wordt betwist.

Tegelijk geven we ook de aanbeveling (aan met name de lokale politiek maar ook graag via u) mee om via de upgrading van het Landschapsplan Westfriesland mogelijk passende locaties in beeld te brengen en via bijv. het Netwerk Duurzame Dorpen en gemeente/ dorpsraden/ dorpshuizen/ scholen/ gemeentelijke gebouwen en bedrijven, lokale duurzame initiatieven te promoten en te verbreden. De ‘open brief’ wordt ook aan het College en Raad van Medemblik verstuurd.

Open Brief Statenleden 14 september 2015 (PDF)

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?