Minicongres ‘Samen(werken) aan eenzaamheid.’

Medemblik – Maandagmiddag 28 september vindt in Medemblik het mini congres ‘Samenwerken aan eenzaamheid,’ plaats in café Stam te Wognum. Er wordt een praktisch in te zetten werkwijze geïntroduceerd, waar iedereen die iets wil doen aan eenzaamheid zo mee aan de slag kan. De middag is gratis. Na afloop kan meegegeten worden in het kader van ‘de langste eettafel.’

Willie Oldengarm, sociaal gerontoloog en specialist in eenzaamheid heeft een lokale integrale aanpak ontwikkeld, die werkt (zie www.willieoldengarm.nl). In het kader van deze aanpak heeft zij een signaleringskaart ontwikkeld met een praktisch verwijssysteem.

Tijdens het minicongres gaan we in op deze praktische aanpak. Daarna gaan we in gesprek in hoeverre deze aanpak geheel of gedeeltelijk toepasbaar is in onze gemeente Medemblik. Ook de wijkteamleden zullen aanwezig zijn. Samen kunnen we met elkaar afspreken hoe we op wijkniveau aan de slag gaan.

Samen eten.

Na afloop is er een mogelijkheid om samen te eten in café Stam. Voor vrijwilligers is dit gratis. Professionals betalen 5,00. Het eten wordt meegerekend met de langste eettafel, een landelijke campagne in de week tegen eenzaamheid.

Voor opgave of informatie, kunt u contact opnemen met stichting de Wering: 088 007 5140 of infohoorn@dewering.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.