Medemblik Actueel.

Algemeen

Crowdfunding succesvol voor zwembad de Weid

Zwembad de Weid funde het bedrag voor een airtrampoline al voor de eindstreep bij elkaar en ook de kweekkas voor psychiatrische patiënten in Andijk kan neergezet worden door crowdfunding. Crowdfundingplatform ‘Het lukt ons!’ was het decor van deze twee succesvolle acties.

Wat is het geheim van het succes? Initiatiefnemer Elwin Houwen van Zwembad de Weid vertelt: “Energie en doorzettingsvermogen als bestuur, dat is het belangrijkste. Tegenslagen zien als kansen en vooral creatief blijven. Door meerdere acties te organiseren en het doel heel duidelijk te maken, kreeg het project bekendheid in de buurt. Mensen snapten waarom de airtrampoline zo’n aanwinst was voor de kinderen. Dat mensen het je gunnen, dat moet je hebben.” Hij vindt het dan ook geen middel om ieder jaar weer te doen, want “het project moet ook echt geschikt zijn om door de gemeenschap gedragen en dus betaald te worden”. De trampoline wordt binnenkort gekocht en het bestuur blijft kijken naar kansen en mogelijkheden om hun dromen waar te maken.

Workshop ‘crowdfunden’

Nieuwe projecten kunnen zich aanmelden via hetluktons.nl. Het is wel belangrijk om goed over de campagne na te denken, een duidelijke tekst neer te zetten en er vol voor te gaan. Mogelijke initiatiefnemers van maatschappelijke projecten kunnen daarom een workshop volgen bij het vrijwilligerspunt, op maandag 14 september om 19.30 uur (maelsonstraat 20 in Hoorn).

Subsidie gemeente ook via crowdfunding

Ook gemeente Medemblik doneert graag aan projecten op Het Lukt Ons! vanuit het activiteiten en kernenbudget. Voor een bijdrage daaruit zijn er wel een aantal uitgangspunten. Het project moet bijvoorbeeld de woonomgeving op sociaal, cultureel, maatschappelijk, recreatief of toeristisch gebied verbeteren. Kijk voor alle voorwaarden op hetluktons.nl bij support. Het Lukt Ons! Is van de zeven West-friese gemeenten, de provincie Noord-Holland, Rabobank, Univé, Vrijwilligerspunt en de West-Friese Uitdaging. www.hetluktons.nl.

Reageren via facebook