Spektakel verwacht tijdens de 173e Harddraverij van Medemblik

Medemblik – Op maandag 21 september aanstaande organiseert Harddraverijvereniging Prins Hendrik de 173e Harddraverij van Medemblik.

De Harddraverij is een dag waar veel mensen maanden naar toe leven. Van heinde en verre komen ze naar de Nieuwstraat. Langs de prachtig versierde baan en in de cafés bruist het van de gezelligheid. Kinderen kunnen het hele weekend genieten van de ‘Prins Hendrik’ kermis op het Gedempt Achterom. De paardensport staat uiteraard centraal en het programma van ‘Prins Hendrik’ staat ook dit jaar weer als een huis.

Ringrijderij
Onder begeleiding van de Jongerensoos 72, Rondomband en schitterend aangeklede majorettes leggen meer dan 20 prachtige aanspanningen een defilé af en beginnen vervolgens om 10:00 uur aan de traditionele Ringrijderij. Bijzonder dit jaar is dat de Heineken Brouwerij met een prachtige aanspanning met paarden van het ras Shire ook acte de présence zal geven.

De beste dravers
De kortebaanwedstrijd zal aanvangen op de Nieuwstraat om 13:00u. ‘Prins Hendrik’ verwacht de beste dravers van Nederland aan de start. Het totaal aan prijzengeld is dit jaar maar liefst 5.350 Euro. Er staat dus iets op het spel! Wedden kan dit jaar natuurlijk ook en wel vanaf twee locaties op de baan.

Zoals ieder jaar zal de Medemblikker Harddraverij om 20:45 uur worden afgesloten met een door ‘Prins Hendrik verzorgd spectaculair watervuurwerk te zien vanaf het havenhoofd aan de Oosterhaven.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.