17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 16:57
Medemblik Actueel.

Afzwemmen en kindermarathon in ‘Het Zwembad’ Midwoud

Midwoud – Afgelopen zondag was het dan zover, de kinderen die het hele seizoen zwemles hadden gevolgd, mochten vroeg in de ochtend gaan ‘afzwemmen’ . De namen en de foto’s zijn nog niet allemaal binnen (die houdt u tegoed), maar 1 ding kunnen we alvast verklappen: iedereen is geslaagd! Blije kinderen en familie en badmeesters en juffen dus na het behalen van hun diploma en daarna ook nog (‘even’) marathonzwemmen en (gratis) pannenkoeken eten! Het was een mooi seizoen, maar vanaf vandaag is ‘Het Zwembad’ gesloten (tot eind april 2016)

DE EERSTE PAUL BLOKKER BOKAAL (PBB)

Afgelopen zondag werd de eerste editie van de PBB gezwommen. Jan de Koning van de ‘Hartstichting’ had de zaakjes al vroeg in de morgen voor elkaar. Net als de tijdwaarneming en de starter voormalig lange afstandszwemster en wereldkampioene Edith van Dijk, goed geregeld door Zwemvereniging Hoorn. En uiteraard waren de initiatiefnemers/ organisatoren er zelf; Hendrik Dragt, Marijn Nijssen en Natascha Hofmann. Tegen 10 uur ‘s ochtends kwamen uiteraard ook de 6 verschillende teams en hun aanhang het zwembadterrein op. En tenslotte, dat mag zeker niet onvermeld blijven, de familie Blokker, Ilse, Pauls moeder Marjon (met vriend Harry), Pauls zus Nora, en z’n kinderen Susan en Sam. Met veel plezier en inzet werden er 2 serie’s gezwommen en werd de felbegeerde bokaal gewonnen door het team van Zwemvereniging Hoorn. Maar veel belangrijker was eigenlijk het doel waarvoor werd gezwommen en de inbreng van de diverse gulle gevers die de collectebus van de ‘Hartstichting’ kwamen vullen. Totale opbrengst van een ochtendje estafette zwemmen: € 360,10

Iedereen die daar zijn/haar steentje aan heeft bijgedragen, hartelijk dank
Een nieuw Zwembad-evenement is ‘geboren’!

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

(op de foto: een trotse Hendrik Dragt, die de eerste PBB mocht uitreiken, samen met Edith van Dijk en een seizoen gratis trainen bij ZVH aanbood aan Susan Blokker)

  • VERSLAG PUBERNACHT EN DISCOZWEMMEN 15-08-2015 jl.

Vrijdagavond rond 19:00 hebben allerlei mensen en jongelui die voor ons de tenten van MOC voetbal op het zwembad neergezet voor de pubernacht, ook de partytent voor de Disco. De partytent werd zaterdag ochtend neer gezet, voor de zekerheid (handig bij regenachtig weer)

Nu dat bleek wel nodig te zijn, want na alle dagen mooi weer, komt er prompt op zaterdag een flinke regenbui (op Buienradar), maar de kinderen en de reeds aanwezige pubers lieten zich niet kisten! Met ongeveer honderd Disco zwemmers en de muziek van D.J Arie werd het een gezellige zwemdiscoparty. De kinderen wilden er haast niet uit, maar de jongens en meiden die zich hadden opgegeven voor de pubernacht wilden aan hun avond beginnen. Op het laatste moment waren er nog een paar pubers bij gekomen, totaal 17 jongens en meiden!

Eerst alles in de tent, dames gingen zelf in een tent, 2 dames in de kleedruimte, en de groep jongens met z`n allen in de legertent. Ja wel helemaal waterdicht pffff. De meiden-tent stond op het laagste punt , die hadden in de nacht natte voeten….

Maar na de Disco dus konden we beginnen met het eerste spel. Dat was ‘Buikglijden’ op het voetbalterrein. Al snel het werd het echter te koud voor sommige pubers. Dus het volgende spel, ‘Levend Stratego’ , op zoek naar de verstopte vlag, en de opdrachten van bommen, generaals, mineuren enz. De schrijfster van dit verslag snapte er niks van maar dat mocht de pret drukken. Er werd veel getikt, maar waar was toch de vlag?

Annita en Frank waren druk in de weer met een prachtige vuurkorf voor het Kampvuur geweldig! We gingen er met z`n allen omheen zitten met de marshmallows eraan,in het vuur smelten, eraf halen en opeten met theebiskwie. Heerlijk was dat. Helaas begon de regen met bakken uit de hemel te komen dus de zeskampspelen bleven deze keer in de schuur. Gelukkig konden we bij MEHO terecht; daar lekker broodje met knakworstjes gehad, chips en drinken en allerlei spellen konden ze doen .Sommige pubers kwamen voor het eerst in het MEHO-gebouw (de oude brandweerkazerne naast d’Oude School). Dus voor hun wellicht een heel goed idee om op vrijdagavond daar eens heen te gaan om contacten maken met andere pubers en de vrije tijd eens anders te besteden . Het was daar ook lekker warm, dus de jongelui wilde weer zwemmen. Prima maar de glijbaan ging niet aan; te donker en te laat vanwege de buren! Met mooie duik salto`s werd er toch gezwommen, daarna zocht iedereen de tent op, maar van slapen kwam vanzelf niks. We hebben als leiding geprobeerd ze te laten slapen, maar telefoons, ballen, stoeien en kletsen waren veel leuker natuurlijk! Toch werd het tegen de ochtend iets rustiger in de tent van de jongens. En er waren weer pubers die morgens vroeg weer wilden zwemmen (dus toch met natte badkleren het water in, brrrrrrr)

Ondertussen stond Gelmer (en Frank) pannenkoeken te bakken, dat was heerlijk bij het ochtend ontbijt. Rond zeven uur stond het ontbijt klaar, maar de pannenkoeken vielen bij de pubers die wakker waren het meest in de smaak. Anderen sliepen gewoon door. Vooral Jordy die eigenlijk de hele nacht in de weer was geweest, lag als laatste nog heerlijk te slapen. Z’n vrienden maakten hem wakker, ze mochten nog een keer in het water, maar het allerliefst wilden ze naar huis. De ouders werden uit hun bed gebeld door de pubers, en ja hoor daar kwamen rond acht uur de eerste ouders al. Sommige pubers gingen in de pannakooi op het schoolplein nog even voetballen. Een mooie attractie van de gemeente/school. Geweldig dat er zo veel spelmateriaal aanwezig is rondom het zwembad en school. Tot volgend jaar. Want de pubernacht blijft op het programma staan. Iedereen die mee heeft geholpen om van deze avond, nacht en ochtend een succes te maken: Bedankt!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?