Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier zoekt nieuwe leden en donateurs.

Abbekerk – Donderdag de 3e september 2015 was de formele avond van onze schaakvereniging. Het ongeluk was dat niet alle leden er konden zijn, het geluk daarentegen was dat we relatief snel klaar waren en toen werd het toch nog gezellig, zeker met de verjaardags borrel van Klemens Schäffer. Doordat Sake Sijtsma langdurig ziek is wordt de voorzittersrol, naar wij hopen tijdelijk, waargenomen door Jouke van Groningen.

Tekst: Victor Groeneveld

We hebben nu 10 leden waarvan 2 dubbelleden. Een dubbellid is lid van 2 verenigingen, maar mag slechts uitkomen voor die vereniging waar hij lid is van de NHSB. Zodoende kunnen we deze 2 niet opstellen voor de externe competitie. Van deze 10 is er een ziek (Sake) zodat we 7 man hebben voor de competitie, maar gelukkig hebben we er maar 6 nodig!

De lezer zal vast begrijpen dat wij snakken naar nieuwe leden, kom gewoon binnen bij Het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk op donderdag v.a. 20.00 uur en ervaar de lol van het samen spelen.

Wij hebben heel goede spelers en ook wat mindere, maar dankzij de vlijmscherpe analyses van Arnold Velthuis, heeft ook deze groep een plekje. Door het vertrek van Toine Molenaar hebben we gezocht naar een vervanger voor het onderhoud van onze website (www.depionier.eu) en die hebben we gevonden in de persoon van Lukas Boots. Op deze website vindt u straks ook alle namen en functies van de bestuursleden.

Nu reeds breken wij ons hoofd hoe wij genoeg sponsoren kunnen krijgen voor ons ANDERS DAN ANDERS toernooi op 2e paasdag 2016 de 28e maart. Groots en meeslepend willen we dit doen en met behulp van onze sponsoren (in 2015 waren dit Spar Abbekerk, Het Nieuwe Bonte Paard ook in Abbekerk, Bouwkosten Advies T.M. Laan te Oostwoud en een anonieme sponsor) zou dit moeten lukken.

Dus inwoners van Medemblik, met elke € 50,– zijn we blij. Mocht u meteen willen doneren, ons rekeningnummer is NL66INGB0009112855, t.n.v. SCHAAKVERENIGING DE PIONIER te Midwoud.

Ons oudste lid is van 1937 en ons jongste van 1955 dus uw leeftijd past er altijd bij. Voor alle zekerheid, donderdag de 10e september begint de interne competitie, maar u kunt natuurlijk op elk moment instappen.        

Reageren via facebook