Medemblik Actueel.

Medemblik

Gemeente Medemblik krijgt langer tijd voor herbeoordelingen PGB

Medemblik – Zijn eerste plan om de termijn van de heroordelingen van mensen met een PGB van 1 januari 2016 naar 1 oktober 2015 te brengen heeft zoveel protesten opgeleverd dat staatssectretaris van Rijn heeft besloten om deze nu naar 1 mei 2016 te verleggen. 

Voor de 250.000 zorgverleners in Nederland brengt dit een hoop rust met zich mee. Tevens wil van Rijn de betalingswijze van de SVB aanpakken en vereenvoudigen, meld RTLNieuws.

Meer tijd
Belangenorganisatie Per Saldo is tevreden met het bereikte resultaat. “Budgethouders hebben in ieder geval de tijd gekregen om een zorgovereenkomst te regelen.” Verwacht wordt dat pgb-houders minder gaan krijgen en om half december iets nieuws te moeten regelen is wel erg laat, zei een woordvoerster. “Budgethouders hebben de tijd nodig om een nieuwe zorgverlener te vinden, dat moet zorgvuldig gebeuren omdat de zorg vaak dicht op de patiënt zit.”

De invoering van het nieuwe pgb-systeem verliep afgelopen jaar enorm chaotisch. Gemeenten kregen sinds het begin van dit jaar de regie over de betalingen uit het pgb-potje. Betalingen aan zorgverleners liepen niet meer via patiënten, maar via de SVB, die het systeem nog niet helemaal op orde had.

Reageren via facebook