14.7 C
Medemblik
9 juli 2020 04:27
Medemblik Actueel.

Expositie Kunst en ambacht in Witte Kerkje Benningbroek

Benningbroek – Kunst en ambacht is het thema van de expositie die de stichting Hyperion organiseert in het Witte Kerkje van Benningbroek. In de weekenden van 12, 13 en 19, 20 september is werk te zien van Cees Baas, Frans Hage en Tonny Badoux. Deze kunstenaars hanteren oude technieken zoals houtsnijden en steen bewerken.

Met Kunst en ambacht sluit de expositie aan bij het landelijke thema van de Open Monumentendag. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 12 september om 10.30 uur. Peter Swart, lid van het comité Open Monumentendag Medemblik, houdt een inleiding over de preekstoel in de kerk. Wie was in 1661 de maker ervan en wie was dominee Pennokius? Iedereen is van harte welkom bij deze opening.

Op zaterdag 12 september vanaf 14 uur worden oude en nieuwe ambachten uitgebeeld door leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Kraaienboom uit Benningbroek.

Kunstenaars

Drie kunstenaars exposeren hun werk in het monumentale kerkje.

Cees Baas (Grootebroek) maakt houtsneden. Zijn techniek is meesterlijk, zijn prenten en grafieken zijn van hoge kwaliteit met prachtig kleurgebruik en een eigenzinnige vormgeving. Zie ook: www.ceesbaas.nl

Frans Hage uit Nibbixwoud vervaardigt monumentale beelden van keramiek. Een beeld van zijn hand staat naast het parkeerterrein aan de Ganker in Nibbixwoud.

Tonny Badoux woont en werkt in Benningbroek, zij is autodidact. Met veel geduld bewerkt ze steen, onder meer serpentijn en albast. De mens in contact met de ander vormt de rode draad in haar werk.

Concerten

Op de beide zondagmiddagen (13 en 20 september) worden er concerten in het kerkje georganiseerd. Op zondag 13 september om 15 uur geeft organist Bas Rijkeboer uit Sijbekarspel een kort orgelconcert in het kerkje onder de noemer Terug in de tijd. Hij speelt werken van Lloyd, Haydn en Walther.

De expositie wordt op zondag 20 september om 15 uur afgesloten met een concert van troubadour Bert van Baar uit Groet. Hij bespeelt zelfgemaakte instrumenten en zingt Nederlandse en West-Friese liederen.

De beide concerten zijn gratis toegankelijk.

Expositie Kunst en ambacht.

  • Witte Kerkje: Kerkelaan 10, 1654 JP Benningbroek
  • Geopend: zaterdag 12 september: 10.30 tot 17 uur, andere dagen: 14 tot 17 uur.
  • Toegang gratis.
  • Meer informatie: www.stichtinghyperion.nl  

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?