Medemblik Actueel.

Henneprooidag West-Friesland

Regionieuws – In een woning aan de Rijweg te Zwaag werd een hennepkwekerij met 240 hennepplanten aangetroffen. Aanleiding tot het onderzoek in de woning was een henneplucht die geroken was. Er bleek ook sprake van het illegaal aftappen van stroom. In de woning werd een 48-jarige man aangehouden. 

Dinsdagmiddag werden er in een woning aan de Gildenweg in Blokker een hennepkwekerij en een stekkenkwekerij aangetroffen. Twee verdachten in de woning hadden zich verstopt, maar werden al snel door de politie aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 62-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De personenauto van de verdachten is in beslag genomen. 

In alle twee de gevallen heeft de politie in overleg met de officier van justitie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten vernietigd. 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Meer weten over illegale hennepteelt? Zie:https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

Reageren via facebook