Café Die Twee over in andere handen

Wervershoof – “Ik heb mezelf altijd voorgenomen toen ik met een café begon om dit een jaar of tien te doen.” En het is inderdaad tien jaar terug dat Jaap Buis begon met Café ’t Ankertje in Andijk en drie jaar later uitbater werd van Café Die Twee in Wervershoof.

Het is welletjes geweest vindt Jaap en de opvolging komt uit familiaire hoek. Een viermansformatie dat een hechte band met elkaar heeft en er vaak over gedacht heeft om ‘iets’ samen te gaan doen. De gezusters Antoinet en Paulien Zwan, Peter van der Velde en Joost Buis (inderdaad, broer van) maken dat ‘iets’ werkelijkheid in de vorm van Hét Café van Wervershoof. De naam is een verwijzing naar ‘The Pub’ zoals het café vanaf midden jaren 80 tot aan de eerste jaren in de nieuwe eeuw heette. Het is simpelweg vertaald naar ‘Hét Café’ met als kleine toevoeging ‘van Wervershoof’. Het wordt dan ook een café voor iedereen, van jong tot oud, waar diverse activiteiten plaats zullen vinden en waar je ook aan de stamtafel kunt zitten om je verhalen te vertellen,schrijft De Binding

“Het is een ander concept. Hét Café gaat alle dagen open vanaf half elf in de ochtend tot ’s avonds. Je kunt er terecht voor een bak koffie maar ook voor een broodje. Op bepaalde dagen wordt een daghap geserveerd en ook voor rouwen of trouwen/feestjes zijn er bij ons vele mogelijkheden”, zegt Antoinet.

De viermansformatie is er erg trots op om dit mooie café in Wervershoof te gaan runnen. “Peter maakt op deze manier van zijn hobby koken zijn werk, hij kan niet wachten totdat hij de mensen een lekkere maaltijd kan voorschotelen. Antoinet is goed in het managen en is dan ook de uitgelezen persoon om dit project op de rit te zetten en te houden en Joost houdt van muziek en zorgt dat de boel op de juiste manier naar buiten wordt gebracht via allerlei soorten media. En ik hou ervan om mensen gastvrijheid te bieden,” aldus Paulien. “En we zullen uiteraard ook achter de bar te vinden zijn”, vult Peter haar aan.

Jaap neemt afscheid van Café Die Twee in het weekend van 28 en 29 november. Hét Café van Wervershoof opent officieel haar deuren op donderdag 10 december. De dagen erna is er van alles te doen en kan iedereen een kijkje komen nemen. Wat zich exact af gaat spelen deze twee weekenden wordt later, als de tijd er rijp voor is, bekend gemaakt. Houd de berichtgevingen op Facebook en de lokale media in de gaten!

Voor contact: kijk op de Facebookpagina of Antoinet Zwan: 06-42015777