13.5 C
Medemblik
27 mei 2020 04:53
Medemblik Actueel.

Basisschool De Speelwagen in Wognum heeft nu heus kunstwerk

Wognum – Rona en Jayden, de jongste en de oudste leerling van basisschool De Speelwagen in Wognum, onthulden dinsdagmiddag 1 september het herplaatste kunstwerk van een speelwagen op hun schoolplein. Net als op een echte speelwagen kwamen ze aanrijden op de ruim honderd jaar oude wagen van koetsier Simon Commandeur. Alle leerlingen zongen een passend lied met als refrein: net als vroeger bij ’t oude schooltje staat hij er nu weer, het is nog mooier en nog beter dan de vorige keer!

Na de sloop van de school in 2012 werd het kunstwerk gered door de Bouwhistorische Commissie van de Historische Stichting de Cromme Leeck. De plastiek stond drie jaar opgeslagen en werd in de afgelopen zomervakantie door de commissie herplaatst bij het nieuwe gebouw van de school bij de Bloesem. Om de plastiek en de oude muurdelen werd een keurige nieuwe muur gemetseld, die stevig verankerd staat op het plein. Naast het kunstwerk bevindt zich een bordje met informatie over de geschiedenis ervan.

Met een groot applaus bedankten de kinderen en hun ouders de mannen die zorgden voor het behoud van het beeld van ‘hun’ speelwagen.

Reageren via facebook