-1.7 C
Medemblik
25 januari 2021 10:26
Medemblik Actueel.

Belastingdienst neemt 6 auto’s in beslag bij gezamelijke actie met politie op de A7

Regionieuws – De politie heeft ten behoeve van de veiligheid op de weg tussen 08.00 en 14.00 uur een controle gehouden op het transportvervoer, samen met o.a. de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer.

Overbelading, losse wielmoeren etc. 
In totaal werden door de politie 27 vrachtwagencombinaties naar de controlelocatie De Wierde aan de A7 gebracht en gecontroleerd op veiligheidseisen. Hierbij werd proces-verbaal opgemaakt voor o.a. voor overbelading, het niet hebben van een stootbalk, het onbreken van een tachograafschijf, te hoge vrachtwagen, een lekke uitlaat en er werden 3 openstaande boetes geïnd. Ook werden waarschuwingen uitgedeeld voor een vrachtwagen met scherpe delen, losse wielmoeren, defect aan de verlichting, voor een gladde band en voor een onleesbare kentekenplaat.

ANPR 
Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van de ANPR. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan, of om andere redenen bij de belastingdienst of de politie bekend zijn, bijvoorbeeld notoire drankrijders.

De Belastingdienst legde beslag op 6 personenauto’s, waarvan 1 personenauto direct werd afgevoerd. In totaal werd voor € 29.300,– geïnd aan achterstallig betalingen.

Reageren via facebook