10.6 C
Medemblik
28 mei 2020 07:12
Medemblik Actueel.

Al die willen te kapern varen zullen geduld moeten hebben, lange wachtrij voor Halve Maen

Medemblik – De gemeente Hoorn zag dat het goed was en leende ons de ‘Halve Maen’ uit en vannacht rond de klok van 4 uur kwam hij dan ook stilletjes de haven van Medemblik binnenvaren. Het voormalige VOC-schip ‘De Halve Maen’.

Vanochtend rond de klok van 11 uur werd onder toeziend oog van een groepje genodigden het officiële startschot gegeven om om zes uur vanavond de zeilers aan de 24-uursrace in stijle te onthalen.

Maar dat is nog niet alles, tot vanmiddag 16:00 uur is de ‘Halve Maen’ gratis te bezoeken. En dat mag uniek worden genoemd.  Dus neem je kans en kijk hoe de stoere binken van de zee vroeger hoge golven trotseerden, piraten van zich afsloegen, of zelf de piraat speelden.

Reageren via facebook