13.2 C
Medemblik
3 augustus 2020 06:40
Medemblik Actueel.

PWF: Uitspraak rechter bindend maar of dat de verstandhouding met de WestFriese Bibliotheek ten goede komt

Medemblik – De PWF-fractie is bij monde van fractievoorzitter Siem Zeilemaker benieuwd waarmee het college komt na de uitspraak van de rechter waarin de gemeente Medemblik werd opgedragen de Westfriese bibliotheek meer ruimte en duidelijkheid  moet geven wat de bezuinigingen betreft.

Column Siem Zeilemaker - Vreemd gevoel voor humor.Zeilemaker verteld aan de redactie dat in mei van dit jaar voor het laatst iets over de Bibliotheek is gezegd. Wethouder Joset Fit vertelde toen tijdens de commissievergadering dat ‘Op basis van de bestuurlijke opdracht zal het college in het najaar van 2015 de raad een voorstel voorleggen. Over tussentijdse ontwikkelingen zal de raad worden geïnformeerd.”

Tot op heden is er nog niets vernomen van de wethouder. Zeilemaker vermeld dat het nog geen najaar is maar dat de gemeenteraad toch snel iets moet horen, vooral omdat de raad al heel lang over de bibliotheek praat en over de verschillende vestigingen binnen de gemeente Medemblik.

De gemeenteraad is van mening dat ook de bibliotheek haar steentje moet bijdragen aan de bezuinigingen. Het bestuur van de bibliotheek vond toen dat er dan maar bibliotheken dicht moesten.  Siem Zeilemaker vind deze opmerking van het bibliotheekbestuur erg kort door de bocht en vind dat het bestuur eerst maar eens bij zichzelf moet gaan kijken en gaan snijden in de overhead.

,, En het kan hier en daar misschien wel wat minder maar als ergens de bibliotheek verdwijnt komt die nooit meer terug. Wij zijn van mening dat er voor het bedrag wat de bibliotheek krijgt veel meer moet kunnen. En als deze organisatie dat niet kan moeten we misschien eens praten over aansluiting bij de Bibliotheek van Hoorn. Daar horen wij veel positieve berichten over,” zegt Siem Zeilemaker.

Zeilemaker vind tevens dat de wethouder deze mogelijkheid moet meenemen in haar ideeën voor de toekomst.  Ook wijst hij op de bibliotheken in Abbekerk en Zwaagdijk-West waar vrijwilligers een vorm van bibliotheek open weten te houden en wijst op het feit dat een bibliotheek heel belangrijk is voor de leefbaarheid van de kernen in de gemeente Medemblik.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?