Wethouders Medemblik bezoeken witlofkwekerij in Nibbixwoud

Nibbixwoud – Witlofkwekerij Spruit aan de Wijzend kregen gemeentelijk bezoek vandaag. Alles in het belang om te weten wat en hoe het er aantoe gaat bij de lokale ondernemers. Wethouders Harry Nederpelt en Hans Tigges brachten vandaag een bezoek aan de kwekerij.

Spruit is een echt familiebedrijf welke al ruim 50 jaar ervaring heeft met het kweken van witlof. In de jaren ’70 zijn zij als een van de eersten overgestapt van grond naar teelt op water. Roel Spruit en zijn vrouw werken samen met hun 3 zoons in de kwekerij. Zij verbouwen ongeveer 100 Ha, dit wordt uitbesteed aan bouwers in de Noordoostpolder.

Elke zoon heeft zijn eigen specialiteit, dit draagt ertoe bij dat er een goed en gezond product geleverd wordt.

Zij produceren ongeveer 45.000 kilo per week wat neerkomt op ongeveer 2.400.000 kilo op jaarbasis.

Beide wethouders waren zeer onder de indruk van hetgeen wat zij voorgeschoteld kregen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.