Medemblik Actueel.

Syngenta West-Friesland niet verkocht aan Monsanto

Regionieuws – Zadenhandelaar Monsanto staakt zijn poging om de Zwitserse branchegenoot Syngenta over te nemen. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf woensdag bekend.

Volgens Monsanto ontbreekt het aan een ,,constructieve betrokkenheid”, bij de Zwitsers, zo stelde het bedrijf in een verklaring. Monsanto had vorige week het eerdere bod van omgerekend 40 miljard euro verhoogd naar 40,6 miljard euro.

Het eerdere bod was volgens Syngenta te laag en ook zouden er te veel mededingingsbezwaren zijn. Ook een eerder voorstel voor een boekenonderzoek werd niet gehonoreerd. Het verhoogde bedrag was voor Syngenta eveneens onvoldoende.

Syngenta heeft in West-Friesland een afdeling in Enkhuizen waar ook inwoners uit de gemeente Medemblik de kost verdienen.

 

Reageren via facebook