Creatief talent Medemblik exposeert in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – In de noordbeuk van de Bonifaciuskerk in Medemblik is in het weekend van 4, 5, en 6 september de traditionele expositie van allerlei uiteenlopende kunstwerken van creatieve inwoners van de gemeente Medemblik.

Het is de jaarlijkse overzichtstentoonstelling van twintig Medemblikkers, die laten zien dat ze prachtige kunstwerk maken. De expositie is ruim opgezet en wordt georganiseerd door de commissie Kunst en Cultuur van de Bonifaciuskerk. Het gaat niet alleen om schilderen en beeldhouwen, maar ook om vaardigheden zoals keramiek, fotografie, en deze keer in het bijzonder ook cartoontekeningen, quilt, kalligrafie en iconen. ,,Er zijn bovendien demonstraties,’’ vertelt Anneke Schenk van de organisatie. ,,Zoals over de quilt techniek en er zijn ook twee dames die laten zien hoe iconen schilderen in zijn werk gaat.’’

Opzet is, dat de expositie een beeld geeft van de activiteiten waar creatieve inwoners mee bezig zijn. ,,En dat is ieder jaar opnieuw verbazingwekkend,’’ vindt Anneke Schenk. Ieder jaar doet er een aantal andere Medemblikkers mee aan deze populaire expositie, waarvoor zich ieder jaar meer deelnemers inschrijven. ,,De animo groeit voortdurend, er staan nu zelfs mensen op een wachtlijst. En telkens kijken we er weer van op, want er zit echt vooruitgang in, de kwaliteit groeit, het is soms echt indrukwekkend als je ziet wat voor prachtig werk er wordt gemaakt en gepresenteerd.’’

De expositie is alle drie de dagen te bezichtigen van 13 tot 16.30 uur. Er wordt een symbolische entree van één euro gevraagd, enerzijds voor de kosten van de organisatie, anderzijds voor het uiteindelijke doel van de activiteiten in de kerk: fondsvorming voor de kostbare restauratie van de aangetaste muren van het monumentale gebouw.

De expositie is op alle drie de dagen geopend van 13 tot 16.30 uur en wordt afgesloten met een concert door Ramon van Engelenhoven, als afsluiting van de pianotoer die ook op de zondag wordt gehouden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.