Onderhoud begraafplaatsen moet bij gemeente blijven vinden de uitvaartverenigingen

Medemblik – Onderhoud van de begraafplaatsen in de gemeente Medemblik kost jaarlijks veel geld en daarom wil de gemeente hier op bezuinigen. De gemeente wil het liefst dat de begravenisverenigingen en uitvaartondernemingen de onderhoud overnemen en in eigen beheer nemen.

Na overleg met uitvaartleiders, uitvaartverenigingen en ondernemingen bleek hiervoor geen enkel interesse te zijn en kreeg de gemeente duidelijk te horen dat het onderhoud van de begraafplaatsen een taak van de gemeente is.

Om toch de opbrengsten van de begraafplaasten beter in balans te krijgen komt het college in de 2e helft van 2015 met een voorstel richting de gemeenteraad om dit te realiseren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.