Medemblik Actueel.

Medemblik kan zich opmaken voor mogelijk veel regen,onweer en zware rukwinden.

Medemblik – Het voorproefje hebben wij net gehad maar het echte werk ligt nu nog ten zuiden van ons boven Zeeland en België. In dat front zit veel heel neerslag,onweer en ook hagel.

De warme lucht die nu voor het koufront vooruit wordt gestuwd zorgt ervoor dat van het ene op het andere moment (zware) onweersbuien gaan ontstaan, tijdens zo’n onweersbui is het heel goed mogelijk dat we te maken gaan krijgen met valwinden, dit lijkt heel veel op een windhoos maar ontbreekt enkel de slurf die zo kenmerkend is voor een windhoos.

Het front is rond 20:00 uur bij ons in de omgeving.  Maar of Medemblik er weer net zo van langs krijgt als afgelopen maandag is met geen enkele prognose te voorspellen en blijft dit puur natte vingerwerk.

Op de bovenstaande video van afgelopen maandag zien jullie het ontstaan van de supercel die boven Medemblik volledig tot ontlading kwam en zoveel ellende in de Wieringermeer veroorzaakte. 

Mocht u een rotatie in de wolken zien ontstaan, wees niet eigenwijs maar ga naar huis en wacht af tot hij over is getrokken, je kan hem toch niet tegenhouden en je speelt enkel met je leven.

 

Reageren via facebook