Het komt er weer aan. De Rondom Parade 2015

Medemblik – De Nieuwstraat in Medemblik is 20 september vanaf 13.00 uur het toneel voor de Rondom parade. Dit betekent tal van sportieve activiteiten, muziek en dans van de Kaasmarkt tot aan het stadsmuseum.

Tijdens de harddraverij op maandag 21 september zit de jockey op de sulky. De dag ervoor zit het paard op de sulky en mag de jockey rennen. Loopgroep Medemblik verzorgt deze wedstrijd. Net als bij het draven, kunnen de mensen gokken, de opbrengsten zijn voor Inloophuis Medemblik. De loten zijn te koop op zaterdag 19 september bij de ingang van Deen, Spar en bij de stand van Inloophuis Medemblik. 

Voor de voetballers staat een pannakooi. Binnen de netten van de kooi gelden nauwelijks regels. De bedoeling is om de tegenstander zoveel mogelijk te dollen. Voor de allerkleinsten staat een springkussen en voor de volwassen een stormbaan.
Moves geeft meerdere shows met verschillende leeftijdsgroepen en dansvormen en leerlingen van Judoschool Appels laten zien wat nodig is om een doel te bereiken.

Aanstormende talenten met een bijzondere act staan op een open podium. De Rondom drumband loopt samen met de majorettes een rondje door het centrum van Medemblik. 
De Nieuwstraat wordt tijdens voor de parade omgetoverd tot de Spaanse Ramblas en staat vol met levende standbeelden. De Medemblikker Statue wedstrijd wordt gehouden in het thema Hollywood. Opgeven kan tot 9 september.

De laatste activiteit is stuntsteppen. De jeugd springt door half pipes, over schansen en muurtjes. De bedoeling is dat een deelnemer zoveel mogelijk stunts uithaalt.

Inschrijven voor één van de activiteiten kan via www.rondom.net.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.