16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:37
Medemblik Actueel.

Politie omsingelde Scholengemeenschap SG Newton Hoorn vanwege mogelijke brandstichting

Regionieuws – De politie heeft gisteravond de vmbo-school SG Newton aan het Dampten in Hoorn omsingeld om te voorkomen dat een verdachte van brandstichting zou ontsnappen. Het bleek tevergeefs. Vooralsnog tast de politie in het duister over de identiteit van de verdachte.

De Veiligheidsregio meldde rond 21.30 dat er brand op de begane grond van de school woedde. Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, rees het vermoeden dat de brand was aangestoken en de verdachte nog in de school aanwezig was. Dat blijkt uit een tweet van wijkagent Frank Meissen.

Nadat de brandweer het vuur snel had gedoofd, heeft de politie de school omsingeld en het gebouw uitgekamd. Er werd niemand aangetroffen, schrijft wijkagent Meissen, meldde onze nieuwspartner RTV NH

Op de SG Newton zitten ook veel leerlingen uit de gemeente Medemblik. Deze hoeven zich geen zorgen te maken, de school is gewoon open vandaag.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?