20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 15:57
Medemblik Actueel.

Nationaal Stoomsloepen Evenement bij het Stoommachine Museum Medemblik

Medemblik – Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus organiseert het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik het 1e Nationale Stoomsloepen Evenement. Een tiental stoomsloepen komen vanuit het hele land naar Medemblik om zich daar te laten bewonderen en om hun mogelijkheden te vertonen. Het aanbod is zeer divers. Het varieert van salonboten, sloepen, opduwertjes tot een stoomkano aan toe.

Bij mooi weer is het zelf mogelijk om met sommige stoombootjes een stukje mee te varen. Het aantal kleine stoomschepen wordt steeds groter en het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

crux

Voor de kinderen is er een springkussen en kunnen ze in het museum een speurtocht houden en met miniatuur stoommachines spelen en in ons “Stoomtheater” staan vrijwilligers(sters) klaar om u desgewenst van een hapje en een drankje te voorzien en…..als u dan daar toch bent, breng dan ook een bezoekje aan onze souvenirshop .

Bijna alle machines van het museum staan onder stoom. Dit is weer zo’n evenement wat u beslist niet mag missen. Dit spektakel vindt plaats op het terrein van het Nederlands Stoommachinemuseum Oosterdijk 4 in Medemblik. Van 10.00 tot 17.00 uur.

Reageren via facebook