12.8 C
Medemblik
25 mei 2020 05:38
Medemblik Actueel.

Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) glansrijk naar titel

Nibbixwoud – Met overmacht heeft Robbert-Jan Mol woensdagavond de West-Frisia clubtitel op het onderdeel puntenkoers op zijn naam geschreven. De Nibbixwouder heerste van de eerste tot de laatste sprint.

Mol greep de volle buit in de eerste van twaalf sprints om vervolgens zijn concurrenten in een wurggreep te houden. Veteraan Nico Leijen en junior Tim Groot probeerden nog tegengas te bieden, maar uiteindelijk belandden Tino Haakman en Ike Groen op de plaatsen twee en drie. Groen zag een aanval van hem counteren. Het duo pakte een mooie voorsprong, maar kregen gezelschap van Haakman, die alleen de sprong naar het duo maakte. Terwijl achter hun de samenwerking op gang raakten, zorgden de sprints voor onrust tussen de drie eliterenners. Het peloton streek dan ook toch weer op de vluchters neer.

Klassementsleider Jaap Dudink trachtte in de slotfase nog flink punten te sprokkelen, maar kon de drie renners op het podium niet meer bedreigen. Een sterk rijdende Toine Groot kwam als beste Sportklasse-renner uit de bus.

Hoogkarspelder Arne van Vliet greep de winst bij de nieuwelingen.

Reageren via facebook