14.4 C
Medemblik
24 mei 2020 22:00
Medemblik Actueel.

Indenburgschool Andijk nam afscheid van 2 leerkrachten

Andijk – Met ingang van het nieuwe schooljaar is het anders op de Idenburgschool: de school moet het doen het zonder schoonmaakster Coby Gorter-Pasterkamp en meester Foeke Engbrenghof. Coby was 31 en Foeke 26 jaar werkzaam op de school en gaan nu met pensioen.

Juf Coby volgde 31 jaar geleden haar zus Gea op als schoonmaakster. Eerst nog als mevrouw Gorter, maar al snel werd zij door de kinderen juf Coby genoemd. “Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan”, vertelt Coby. “Vaak kwam ik de schoolkinderen tegen op het schoolplein: ik kwam als zij naar huis gingen.” De trouwe schoonmaakster heeft de werkdruk voor de leerkrachten flink zien toenemen. “Kwam ik 30 jaar geleden om 16.30 uur meestal in een lege school, nu ben ik vaak niet meer de laatste die naar huis gaat. Voor mij wel leuk, ik heb steeds meer binding gekregen met de leerkrachten.”

Meester Foeke is geboren in Sint Anna Parochie. Zijn motivatie voor dit vak vond hij in de spannende geschiedenisverhalen die hij in zijn schooltijd hoorde. “Dat wilde ik ook doen, verhalen vertellen aan kinderen”, vertelt Foeke enthousiast. Geschiedenis is dan ook zijn lievelingsvak. Zijn loopbaan startte op 1 januari 1989 startte in Andijk. Veel groepen 4, 5 en 6 kregen les van hem, maar ook in de andere groepen stond de leraar regelmatig voor de klas. De laatste 5 jaar richtte hij zich vooral op de begeleiding van ‘kinderen met een rugzak’, zowel op de Idenburgschool als op de Kuyperschool. Het afgelopen halfjaar kwam daar nog de taak als onderwijsassistent op school Het Baken in Wieringerwerf bij.

De afscheidsreceptie voor oud leerlingen, ouders en (oud)collega’s vindt zaterdag 29 augustus van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de Idenburgschool, Dijkweg 30 in Andijk.

Reageren via facebook