PvdA Medemblik woedend over legalisering illegale opslag Zwaagdijk-Oost

Medemblik – Gisteravond wilde Dirk Kuipers van de PvdA-fractie wil opheldering van het college van Medemblik over het legaliseren van een illegaal opslagterrein aan de Zwaagdijk nummer 49. 

Op dit terrein is het bedrijf van Vlaming gevestigd en een deel van het terrein heeft daarom ook logischerwijs een bedrijfsbestemming. Het illegale deel is een aanpalend stuk terrein waarop een agrarische bestemming ligt en nu wordt gebruikt als opslagterrein voor oa. 300 stelcomplaten.

Naaste buren van Vlaming hebben bij de PvdA aan de bel getrokken en willen wel eens weten of dit zo maar kon.

Dirk Kuipers wilde donderdagavond van het college weten wat de reden van het college is om een illegale situatie te legaliseren en waarom het college zich niet aan het bestemmingsplan houdt. 

Dirk Kuipers verwijst hierbij naar de zaak Rohachers in Hauwert waar de aanleg van een theetuin door wethouder Hans Tigges met klem werd benadrukt dat het niet kan dat iets illegaals wordt gebouwd of aangelegd, waarna het colelge na klachten de overtreding constateert en wil handhaven, de ondernemer de illegale situatie via aanvraag van vergunningen het gebruik achteraf wil proberen te legaliseren. Dirk Kuipers wijst op de vele overeenkomsten met Vlaming in Zwaagdijk.

Het college wil Vlaming een vergunning gunnen mits hij de verharding met ca. 10 meter verlegd en er een groen blijvende haag rondom het terrein wordt geceeërd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.