Gemeenteraad Medemblik nog niet klaar met extra parkeerplaatsen moskee.

Medemblik – Dat bleek wel tijdens de donderdagavond gehouden commisssievergadering ruimte waarin het college om een krediet van 25000 euro vroeg om zo samen met het moskeebestuur de verplichte 25 parkeerplaatsen te realiseren en de verplaatsing van de skatebaan.

Vrijwel de gehele commissie heeft toch wel veel vragen waarom er 25 parkeerplaatsen extra moeten worden gerealiseerd als 10 meter verder 130 lege parkeerplaatsen liggen. Het moskeebestuur zegt tegen de verslaggever van Medemblik Actueel dat ook zij gedwongen worden om 35000 euro extra op te hoesten om deze parkeerplaatsen te realiseren maar dat het voor hun niet hoeft.

Enkel de wet schrijft het voor dat er zoveel parkeerplaatsen bij een gebouw van deze omvang moet komen. GemeenteBelangen liet al weten zich in de hoek te zien worden gedreven, nee zeggen tegen het krediet is einde skatebaan, ja zeggen tegen het krediet is toegeven aan een college die informatie heeft achtergehouden. De wethouder reageerde hier lichtelijk geergerd over door te stellen dat de skatebaan helemaal niet gaat verdwijnen en als de gemeenteraad het krediet niet toewijst op een andere manier gaat zoeken naar gelden om de skatebaan te verplaatsen. Maar verdwijnen gaat hij nooit.

Wel moet erbij worden gezegd dat het bestuur van de Moskee een fors bedrag meebetaald aan de verplaatsing van de skatebaan en de realisatie van de 25 parkeerplaatsen. Ook zullen de Turkse bezoekers van de Moskee zelf de handen uit de mouwen steken en de parkeerplaatsen zelf gaan aanleggen, binnen de Turkse gemeenschap in Medemblik zijn veel stratenmakers actief. De gemeente Medemblik levert dan enkel het zand en de stenen.

Wethouder Tigges liet duidelijk weten dat hij na 13 jaar discussies en gesteggel eindelijk de knoop eens wil doorhakken en verder wil gaan.

Op 10 september neemt de raad een definitieve beslissing hierover.

Ook werd duidelijk dat de oude moskee definitef is verkocht aan de gemeente voor 300.000,- euro en dat het moskeebestuur voor de aankoop van de ruim 700m² grond bij de Muiter 200,- euro ex btw per m² betaald. Er was eerst sprake van verkoop van 600m² maar daar is dus eeen ruime 100m² bijgekomen.

De rest van de gronden naast de Muiter heeft een andere bestemming, bijvoorbeeld voor uitbreiding van de Muiter zelf voor oa de kinderdagopvang mocht dit nodig blijken.