2 C
Medemblik
18 januari 2021 05:41
Medemblik Actueel.

Sporting Andijk kan fietspad vergeten.

Andijk – Sporting Andijk heeft een grote wens, een fietspad die het sportcomplex moet verbinden met de Melkweg in Andijk. Maar de kosten, ruim 350.000 euro, voor dit fietspad zijn voor het college van Medemblik te hoog en vind het ook niet opwegen voor het geringe aantal mensen die hier gebruik van gaan maken.

Sporting Andijk vind het fietspad vooral een veel veiligere oplossing voor de leden van de club om op het sportterrein te komen en een alternatief voor de huidige fietsroute via de Kleingouw in Andijk.

De gemeenteraad van Medemblik vroeg vorig jaar om een onderzoek naar de haalbaarheid van het fietspad. ,,We hebben dat grondig uitgezocht, gekeken waar de leden wonen en we hebben leden de vraag voorgelegd of ze gebruik zouden maken van het fietspad’’, zegt wethouder Hans Tigges.

De gemeente verwacht dat maximaal 70 kinderen in de basisschoolleeftijd van het fietspad gebruik zullen maken, voor 45 kinderen is het de kortste route naar het sportcomplex. ,,We vinden het gebruik te gering voor de investering die hier tegenover staat’’, zegt Tigges. Het pad zou zo’n 3,5 ton kosten, met grote kans op 50 procent provinciesubsidie. Maar ook 175.000 euro vindt Medemblik een forse investering,schrijft het NHD.

De gemeenteraad neemt op 10 september een definitief besluit of er wel of geen fietspad komt.

Reageren via facebook