18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 20:49
Medemblik Actueel.

Gemeente wil oplossing voor levensgevaarlijke inrit winkelcentrum Zwaagdijk

Zwaagdijk – Na het ernstig ongeval op het kruispunt bij de toegangsweg van het winkelcentrum in Zwaagdijk waarbij een vrouw ernstig gewond raakte is wethouder Hans Tigges weer in overleg getreden met de eigenaar van het winkelcentrum Entius.

Entius is gestopt met het verder uitwerken van de plannen voor een 2e ontsluitingsweg om zo de veiligheid te verhogen nadat zijn plannen om nog verder uit te breiden door de gemeente werden afgewezen. De gemeente Medemblik was vanaf dag 1 al geen voorstander van dit winkelcentrum maar door een fout gemaakt door de voormalige gemeente Wervershoof kon de gemeente Medemblik niets anders doen dan akkoord te gaan.

In 2014 kwam Entius met verdere uitbreidingsplannen waaronder een logies voor arbeidsmigranten en verdere uitbreiding van het winkelaanbod. Om de rest van de middenstand in de gemeente Medemblik niet verder te belasten heeft Medemblik daarna besloten om dit niet in te willigen. Hierop besloot Entius om de aanleg van de 2e ontsluitingsweg te schrappen.

Op het terrein van Entius is het regelmatig een chaos door mensen die zich totaal niet aan de regels houden en vaak tegen het verkeer in weer richting de uitgang rijden. Er iets van zeggen levert in de meeste gevallen een scheldpartij op van de betreffende bestuurder/ster.

Ook het aantal gehandicaptenplaatsen is een doorn in het oog van de VNG, op het hele terrein zijn 2 plaatsen voor gehandicapten, voor de Jumbo. Terwijl dit gezien het aantal parkeerplaatsen er minimaal 6 moeten zijn.

Reageren via facebook