Blikseminslag Bijenstal Opperdoes, verzekering keert geen cent uit

Opperdoes – Er rijden even geen treinen meer in Opperdoes. Door blikseminslag is de unieke modelspoorbaan van De Bijenstal compleet lamgelegd. Een dubbele ramp voor Jan Glazenborg: “De schade is enorm en de verzekering wil niets betalen.”

Jan Glazenborg van De Bijenstal loopt er verloren bij tussen zijn treinen en in het stille landschap. “Het zou moeten bruisen van leven, treinen die voorbij razen in een oase van duizenden lichtjes, maar niets doet het meer. Het lijkt of iedereen met vakantie is.”

Schade
Tijdens het noodweer van vorige week sloeg de bliksem in ergens rond het gebouw. “Het was een enorme klap. Daardoor is alle elektronica van de spoorbaan kapot gegaan, maar ook de cv-ketel in de boerderij en andere dingen. Alleen maar omdat er geen brand- of inslagsporen zijn, wil de verzekering niets uitkeren.” Glazenborg schat de schade op minstens tienduizend euro. “Ik zou niet weten waar ik dat vandaan moet halen.”

Alles op alles
De blikseminslag komt op een zeer ongelukkig moment, want op 29 en 30 augustus zijn in De Bijenstal de modelspoordagen. “Veel mensen beginnen al te bellen of het nog wel doorgaat. Het worden korte nachten en lange dagen, maar we zetten met onze vrijwilligers alles op alles om de treinen te laten rijden.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.