16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:03
Medemblik Actueel.

Jumbo Supermarkt Zwaagdijk heeft politiebeveiliging wegens afperser.

Zwaagdijk – Alle 579 Jumbo supermarkten, waaronder die in Zwaagdijk, krijgen al een tijdje extra beveilging door de politie. Jumbo supermarkt heeft al een tijdje last van een afperser die er niet voor terugdeinst om bomaanslagen te plegen zoals in Groningen en kortgeleden nog in Zwolle.

De identiteit van de dader is bij de politie nog niet bekend. De politie en het Openbaar Ministerie doen er, samen met Jumbo, alles aan om een nieuw incident te voorkomen. Wij doen daarom een beroep op u. Helpt u mee de identiteit van de dader te achterhalen?

Dader stoppen en pakken

‘Ons eerste doel is veiligheid voor burgers en medewerkers van Jumbo. Hiermee hangt samen dat wij de dader willen stoppen en pakken’, legt Rob Vos (algemeen commandant) uit. ‘Natuurlijk is veiligheid niet 100% te garanderen. Wel hebben wij en Jumbo opvallende en onopvallende maatregelen getroffen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast werken wij met een groot team professionals aan deze zaak. Wij maken nu nieuwe onderzoeksgegevens bekend in de hoop dat mensen hierover iets weten of dat mensen in de naaste omgeving van de dader iets herkennen. En wij vragen het publiek om met ons mee te denken. De ervaring leert dat het laten meekijken en meedenken vaak nieuwe en verrassende inzichten oplevert. We hopen met dit initiatief weer een stap verder te komen om de dader te pakken.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?