Dominante Rob Hartog wint Nederlandse ronde IDM kampioenschap

Abbekerk – Rob Hartog is, na zijn winst een week geleden tijdens de Gamma Racing Day, afgelopen zondagmiddag op het TT Circuit Assen ook winnaar geworden van de Supersport wedstrijd van de Nederlandse ronde van het Superbike IDM kampioenschap. De MtM-HS Kawasaki coureur kwam na veertien ronden als winnaar over de finish voor Marco Nekvasil en Jan Buhn. Hartog domineerde de IDM Supersport klasse door alle vrije trainingen en kwalificaties eveneens als snelste af te sluiten.

Op vrijdag stonden er drie vrije trainingen gepland. Deze werden door het team benut om de afstelling van de Kawasaki Ninja ZX-6R met K-Tech vering en Pirelli banden nog verder te optimaliseren. Lang duurde het niet voordat Hartog weer aan zijn vertrouwde 600cc machine gewend was, na het uitstapje op de 1000cc Superbike van vorige week. Direct in de vrije trainingen nam de coureur uit Abbekerk het voortouw en wist, uiteraard mede door de goede baankennis van het TT-Circuit, alle sessies als snelste af te sluiten.

 

rob hartog 1De kwalificaties stonden gepland op zaterdag. Onder zonnige weersomstandigheden wist Rob zijn tijd van de vrije trainingen aan te scherpen en in zijn derde ronde een tijd neer te zetten van 1:41.193, welke niet meer werd verbeterd en een voorlopige pole betekende. Later op de dag werd de tweede kwalificatie verreden. Gekozen werd om een lange run te maken om de motor en setup gereed te maken voor de race van zondag. Dit resulteerde in een reeks constante rondetijden waarbij in de laatste ronde de snelste tijd werd neergezet. Een snelste rondetijd van 1:40.522, welke een nieuw PR betekende voor het team en de pole position voor de race met een voorsprong van 0.436 seconde op de Oostenrijker Marco Nekvasil.

 

In de 14 ronden tellende race werd direct de leiding genomen na de start van de race. Na de eerste doorkomst had Rob al een voorsprong opgebouwd van 1.4 seconden en wist deze ronde na ronde te vergroten. Na een race met constante rondetijden kwam de Kawasaki coureur uiteindelijk met maarliefst bijna 10 seconden voorsprong als winnaar over de finish. Rob: “Het was een erg goed weekend voor ons, van begin tot eind. We hebben ook in dit veld laten zien wat we kunnen, al hadden we vooraf wel wat meer tegenstand verwacht. We gaan nu een rustige periode tegemoet van 6 weken tot de volgende EK race. Ik wil alle mensen van het team bedanken voor het harde werken en succes in de afgelopen races, en kan niet wachten tot de volgende race in Jerez!”

Volgende race: Jerez!

Van 18 t/m 20 september vindt het World Superbike evenement plaats in het Zuid-Spaanse Jerez, waar tevens de 7e race om het EK Superstock 600 wordt verreden. In samenwerking met SportTravel verzorgen wij tijdens de World Superbike ronde in Zuid-Spanje een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis. Deze speciale support trip is inclusief begeleiding, alle transfers, hotel in Jerez en paddock pass. Verder zijn de lunches op de paddock inclusief en uiteraard zal Rob uitleg geven over het circuit en zal verslag doen van zijn trainingen en uiteindelijke de race. Klik hier voor meer informatie.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.