6.3 C
Medemblik
2 december 2020 01:05
Medemblik Actueel.

Bewoners Vooreiland Medemblik maken zich grote zorgen na uitspraak Raad van State

Medemblik – “Weer vechtpartijen, openbare dronkenschap en drugshandel naast de deur.” Bewoners van het Vooreiland in Medemblik maken zich zorgen, want er komt er opnieuw een pension voor Oosteuropese werknemers op nummer 14B.  

De Raad van State heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak aangespannen door buurbewoners van dit roemruchte pension aan het Vooreiland. Pension ‘Havenblick’ heeft een belabberde reputatie als het gaat om overlast door bewoners van het pension.

Het college van Medemblik maakte gebruik van enkele mazen in de wet door de eigenaar van het pand, waar een horecabestemming op rust, een vergunning als pension te geven. Dit zeer tegen de wens van de buurtbewoners die liever geen arbeidsmigrantenpension in hun straat willen hebben.

De Raad van State is van mening dat het verschil tussen een hotel/restaurant en pension zo klein is dat de gemeente in haar recht staat om vergunning te verlenen aan de eigenaar van het pand. Ook de door de buurtbewoners aangegeven aantasting van het leefgenot is verwaarloosbaar volgens de Raad van State. 

De eigenaar van het pand staat nu vrij om op nr. 14B een pension te starten voor arbeidsmigranten.

Op de video een interview met omwonenden van het pand aan het Vooreiland in Medemblik.

Reageren via facebook