Medemblik Actueel.

Muziekschool de Vuurvogel start nieuw muziekcentrum in de Bloesem

Wognum – Laten we wel wezen, we waren helemaal klaar voor de vakantie, toen er plotseling besloten werd om het muziekonderwijs uit de Bloesem te halen. Sterker nog, de hele muziekschool werd opgeheven. De timing van het opheffen van muziekschool Wognum kon niet beroerder, op slag van vakantie.

Bezuinigingen, ellende, we weten het allemaal wel, maar er zijn ook een heleboel leerlingen, een aantal docenten die zelfstandig willen werken, er is een prachtige plek (Bloesem) en voor de popschool een geweldig Jongerencentrum (Everland), dat graag medewerking geeft.

Alle ingrediënten voor een nieuw Muziekcentrum aanwezig dus!

Waar wij voor staan is een muziekschool nieuwe stijl. Instrumentale lessen worden natuurlijk gegeven, onder dezelfde voorwaarden als bij de oude muziekschool. Alleen zal er veel aandacht voor ensemble spel zijn. Combinaties van alle instrumenten plus zang, bands en bandcoaching. Ook andere culturele activiteiten gaan we ondernemen (bv. kinderkoor, comedy, musical).

Iedereen is welkom, van jong tot oud. Muziek op schoot is een mooie start voor iedere muzikale carrière. Vanaf 7 jaar is daar Algemene muzikale vorming ,niet verplicht voor instrumentale lessen. Kinderen, ook grote kinderen zijn van harte welkom. Ook volwassenen kunnen zich gaan bekwamen en als de blues door de aderen gaat stromen, of een andere smaak, is er de mogelijkheid om krachten te bundelen in een band of ensemble.

Wij houden erg van een feestje op zijn tijd en organiseren dus regelmatig een ‘podiummoment’ voor alle enthousiastelingen, die dan hun liefste publiek mee mogen nemen. Dat zal dan in de Bloesem plaatsvinden, of in Everland.

Voor nu kan iedereen zich inschrijven/ informatie vragen via muziekschool de Vuurvogel, www.muziekschooldevuurvogel.nl of 0657774436.

Op de bovenstaande video: Firebirds optreden in jongerencentrum R17, leerlingen van muziekschool de Vuurvogel (Gemeente Medemblik). Janna, Emma, Kaylee, Josephine, Annelore, Ricky, Mark, Reinier en Wout.

Reageren via facebook