Stichting Vaarwens vervult laatste wens doodzieke Rina

Medemblik – Er komt afgelopen weekend een wens bij de Stichting Ambulance Wens binnen waarbij enige spoed vereist is. Rina verkeert in haar laatste levensfase want de kanker heeft op haar 51ste levensjaar de strijd gewonnen. Ze wil nog graag één keer met haar kinderen varen… Er was een vaardag bij Stichting Vaarwens uitgevallen, dus konden we Rina haar wens direct inplannen…

Maandagmorgen: Er komt een ambulance van de SAW de haven van Monnickendam oprijden. Even later gaan de deuren open en daar ligt een mooie vrouw met fonkelende ogen. In kielzog komen haar zoon en haar dochter met haar vriend. Evert zijn adem stokt even bij het zien van het jonge gezin…

Even later staat Rina aan boord. Terwijl de zon doorbreekt, is er koffie en een welkom. Rina haar ogen gaan steeds verder open als blijkt dat de Meander V het varende huis van Evert en Inge is waarmee ze de hele dag alleen met haar kinderen het water op gaat. Rina heeft nog maar kort, maar probeert er uit te halen wat er in zit. Vechtend tegen de pijn wil ze in de rolstoel met haar kinderen nog éénmaal een portret maken in klederdracht. Zoon Sander heeft het er niet zo op, maar voor mams doet hij het. Ze wil een fotoboek met herinneringen maken voor haar kinderen en daarin mag deze dag niet ontbreken!! Even later is hij trots op de mooie foto!

We gaan weer varen en Evert geeft na aankomst bij de toren de kinderen een rondleiding op de vuurtoren. Ze vergeten heel even en genieten… Geweldig om ook hen een moment van vergetelheid te kunnen geven in deze zware tijden. 

Terug in Monnickendam volgt een emotioneel afscheid in de ambulance. Lieve Rina en kinderen, heel veel sterkte gewenst bij het laatste stukje…
Goede reis en tot ziens!
Auteur Vaarwens

Met dank aan:

  • Stichting Ambulance Wens voor de wens, het vervoer en de zorg!
  • Marina Monnickendam voor de gastvrijheid.
  • Havendienst Volendam voor de gastvrijheid.
  • Bakker Gutter voor de catering.
  • Slagerij Dirk Spronk voor de catering.
  • Foto de Boer voor de gratis foto.
  • Thijs en Liliane voor de rondleiding op de vuurtoren.
  • Vaarvrijwilligster Kees …en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.