22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:42
Medemblik Actueel.

College Medemblik wil aanpassing uitvoeringsregels knalapparatuur

Medemblik – Het college stelt de regels voor het gebruik van knalapparatuur vast en legt de gemeenteraad een wijzigingsvoorstel voor om de APV op dit punt aan te passen.

Knalapparatuur wordt gebruikt om vogels af te schrikken. In de gemeenten binnen het werkgebied van de RUD NHN worden diverse (veelal gedateerde) beleidsregels toegepast om het gebruik van knalapparatuur te reguleren. Er is behoefte aan actuele, eenduidige en handhaafbare regels.

Het ontheffingensysteem op grond van de APV is gewijzigd in een meldingensysteem. Als er wordt voldaan aan de algemene regels, kan worden volstaan met een melding en is er geen ontheffing meer nodig. In uitzonderingssituaties houdt het college de mogelijkheid om alsnog een ontheffing te verlenen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?