Andijker Sjors Dekker pakt beloftentrui in Ronde van Hongarije

Andijk – Halverwege de dinsdag gestarte zesdaagse Ronde van Hongarije heeft Sjors Dekker de witte jongerentrui gegrepen. Achter een groep vluchters, die de 200 kilometer lange tweede etappe kleur gaven, reed de Andijker in de slotfase van de rit samen met ploegmaat Folkert Oostra weg uit het peloton.

De vijf overgebleven koplopers bleven buiten schot, maar Dekker en zijn kompanen werden ook niet meer door het peloton teruggezien. In de slotkilometer maakt Oostra een dure fout. De Amsterdammer die als vijfde stond geklasseerd miste een afslag en verspeelde een kostbare minuut. Dekker nam wel de juiste route en finishte als negende. Oostra volgde aan de zijde van de eveneens uit het peloton ontsnapte Robbert-Jan Mol als dertiende. Enkele tellen later spurtte Joris de Boer in het uitgedunde peloton naar plaats zeventien.

Aan de meet bleek Dekker doorgeschoven naar een elfde stek in het klassement. Daarnaast mocht hij de witte trui voor beste jongere om zijn schouders trekken. Oostra staat met nog drie dagen koers als negende geklasseerd. Ook Mol wordt als zeventiende nog teruggevonden in de toptwintig.

De Ronde van Hongarije finisht zondag met een etappe in het centrum van Boedapest.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.