Havenconcert Medemblik. Kan dit ooit nog overtroffen worden?

Medemblik – Nog nooit was het zo druk tijdens een havenconcert in Medemblik. De Oosterhaven vol bootjes met mensen, de kade afgeladen vol met duizenden toehoorders. Het havenconcert op de zaterdagavond tijdens de jaarlijkse waterweek blijkt een enorm succes te zijn.

En deze keer was er wel een hele beroemde gastoptreden, Marco Bakker liet duidelijk horen dat hij nog steeds tot de top van de Nederlandse operascene behoort. Ondersteund door het Noord-Hollands Jeugdfanfare orkest kwamen bij velen de tranen van emotie op de wangen. Velen die wij spraken wisten ons te melden dat het nog nooit zo mooi was geweest.

Macro Bakker wist het publiek volledig op zijn hand te krijgen (Foto: Robert Gieling)

Marco Bakker wist het publiek aan zijn hand mee te nemen op een muzikale reis door muziekland. Mee neuriënt, meezingend ging het publiek gewillig mee op deze reis.

Maar ook onze eigen Ivana Goncalves da Costa liet horen dat zij uit een uniek stukje hout is gesneden, een absoluut toptalent en een aanwinst voor de musicalwereld. Een stem die nu al wordt vergeleken met die van Chantal Janzen is een groots compliment voor de Medemblikse. Een grootse carriëre in de musicalwereld ligt voor haar in het verschiet. Het duet dat zij samen met Marco Bakker ten gehore bracht was 1 van de absolute hoogtepunten van de avond. Een ster hoeft niet meer geboren te worden, die is er al in de vorm van Ivana Goncalves da Costa.

Ivana.. a star is born.. Medemblik blijkt op muzikaalgebied niet alleen meesters op de piano te kunnen voortbrengen (foto: Robert Gieling)
Ivana.. a star is born.. Medemblik blijkt op muzikaalgebied niet alleen meesters op de piano te kunnen voortbrengen (foto: Robert Gieling)

En dankzij de meer dan voortreffelijke muzikale ondersteuning van het Noord-Hollands Jeugdfanfare orkest onder leiding van Lieuwe de Jong, waar veel jongeren uit de gemeente Medemblik in spelen, ging men met een zeer voldaan gevoel naar huis. Het orkest in 1962 opgerichte orkest heeft zaterdagavond duidelijk laten merken van zeer hoog niveau te zijn en dit ook de hele avond te kunnen vasthouden. 

Het zal voor 2016 dan ook een hele opgave voor de organisatie gaan worden om 2015 te overtreffen, maar dat dachten wij ook in 2014 en het resultaat is bekend.

Een groot compliment dus voor de organisatie van het Oosterhavenconcert dat ze jaar op jaar de vele duizenden mensen weten te beroeren met lichtklassiek, een muzieksoort waar toch niet iedereen van houdt maar op een avond als deze wel heel veel kan bekoren.

Ook de organisatie genoot volop van de prachtige muziek. (foto: Robert Gieling)
Ook de organisatie genoot volop van de prachtige muziek. (foto: Robert Gieling)

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.