Basisschool de Speelwagen heeft zijn ‘speelwagen’

Wognum – Met oneindige precisie maneuvreert shovelmachinist Anne Boersma de zware plastiek van een ouderwetse speelwagen naar zijn nieuwe plek. Na drie jaar staat het kunstwerk weer bij de basisschool De Speelwagen in Wognum. Dat is te danken aan de reddingsactie van de leden van de Bouwhistorische Commissie van de Historische Stichting De Cromme Leeck.

De basisschool verhuisde eind 2011 van De Boogerd naar De Bloesem, het oude gebouw werd in 2012 gesloopt. Kort voor de sloop werd op initiatief van de Bouwhistorische Commissie de plastiek met een deel van de gevel uit het gebouw verwijderd en overgebracht naar het terrein van de buitendienst van de gemeente Medemblik. Na overleg werd uiteindelijk besloten dat het kunstwerk herplaatst kon worden bij de huidige school.

Woensdag 5 augustus reed de shovel van Boersma uiterst voorzichtig door het dorp. De plastiek, een creatie van kunstenaar Piet Schoenmaker (1919-2009), kreeg een goed zichtbare plek op het schoolplein. De komende tijd wordt beton gestort en gemetseld zodat het kunstwerk stevig verankerd staat.

In het najaar vindt de officiële onthulling plaats.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.