6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:16
Medemblik Actueel.

Strandvogels begint nieuw seizoen goed met winst Dindua in oefenwedstrijd

Onderdijk – De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2015-2016 stond gepland op dinsdag 4 augustus in Enkhuizen. Wegens veldperikelen bij Dindua werd het omgezet in een thuisduel voor Strandvogels. En vanwege een tekort aan spelers werd het duel daarna met een dagje verplaatst. Maar woensdag 5 augustus begon het nieuwe seizoen dan echt.

Bij Strandvogels op doel een nieuw gezicht, Edwin Hoogland is de opvolger van Martijn Weel. Hij werd na vijf minuten al bijna gepasseerd, maar kon opgelucht adem halen toen de bal net naast ging. Een speler van Dindua kwam alleen op hem en hij wist deze dusdanig lastig te vallen dat er dus niet gescoord werd. Halverwege de eerste helft gebeurde dat wel, na een foutieve pass van Mitch Hofland. In eerste instantie wist Edwin Hoogland nog redding te brengen, maar in de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Dindua was iets feller, soms iets te fel. Maar zonder ernstige overtredingen te maken werd Strandvogels toch redelijk gemakkelijk ver van het doel gehouden. Pas na ruim een halfuur was er het eerste kansje voor de Vogels, maar de kopbal van Jordy Weel kon simpel gepakt worden. Een paar minuten voor rust had Jordy de gelijkmaker op zijn schoen nadat hij goed was aangespeeld door broer Merlijn. De keeper dook echter precies in de baan van het schot en wist ten koste van een corner te redden. Die corner leverde het nodige gevaar op, maar ook weer geen treffer. Toch kwam de gelijkmaker er nog in de eerste helft. De goed spelende Per Groen bereikte met een mooie pass Jordy Weel in het strafschopgebied. Die wilde langs zijn man maar werd aangetikt en de bal ging op de stip. Het “slachtoffer” nam de penalty zelf en schoot deze feilloos binnen.

In de tweede helft was Strandvogels de bovenliggende partij. Het toch meer fysiek spelende Dindua had het meeste kruit blijkbaar al in de eerste helft verschoten. Na vijf minuten leek Strandvogels op voorsprong te komen. Jordy Weel schoot de bal langs de keeper richting doel, maar hier werd deze nog gekeerd door een speler van Dindua. Volgens de spelers van Strandvogels met de hand, maar de bal ging deze keer niet op de stip. De voorsprong voor Strandvogels kwam er alsnog, na 20 minuten spelen, en het was op hele fraaie wijze. De keeper schoot de bal in de voeten van Ton Lakeman die niet aarzelde en vanaf een meter of 60 prachtig uithaalde. Later probeerde hij het nog een keer, maar toen was de keeper ruim op tijd terug in zijn doel. Dindua kwam nog slechts sporadisch voor het doel van Strandvogels. Dat was helemaal het geval nadat Mitch Hofland in de 80e minuut 3-1 had uitgemaakt. Uiteraard deed hij dat met een kopbal, na een vrije trap van Jordy Weel. De aanvoerder van Strandvogels probeerde niet lang voor het eindsignaal nog à la Ton Lakeman te scoren, maar helaas bleef het bij één goal voor de spits.

Al met al een nuttige en aardige eerste oefenwedstrijd. Over een paar dagen staat de volgende al weer op de planning, in Midwoud tegen MOC.

Strandvogels 1 – Dindua 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: woensdag 5 augustus 2015
Uitslag: 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1; Jordy Weel 1-1 (pen.); Ton Lakeman 2-1; Mitch Hofland 3-1

Selectie:
Martijn Weel, Edwin Hoogland, Mitch Hofland, Jan Duijn, Mario Smak, Rowin de Wit, Ton Lakeman, Merlijn Weel, Jordy Weel, Tim Broersen, Ruud Neuvel, Per Groen en Frank War-naar

Reageren via facebook